Sankt Jørgens Gruppe Vanløse

Man siger at vi holder op med at lege fordi vi bliver gamle, men vi bliver gamle fordi vi holder op med at lege.

Spejderliv, det er leg for livet. Spejderbevægelsen blev startet i håb om at kunne skabe fred i en problemfyldt verden. Hvis unge mennesker fra forskellige lande mødte hinanden på spejderlejre og blev venner, ville det være med til at skabe forståelse for hinanden på tværs af landegrænser og kulturer.

At være spejder er en livsstil; det er ikke bare noget man går til, men det er noget man er.

Spejderbevægelsen ønsker at hjælpe den enkelte til at blive det menneske, han eller hun ønsker at blive. Det er ikke ligegyldigt hvilken person man ønsker at blive. Vi står for et bestemt menneskesyn, og man må så finde ud af om det er i den retning man vil gå eller ej. Spejderloven og vores løfte illustrer meget godt dette menneskesyn.

Spejderloven

  • Lytter til Guds ord
  • Er hjælpsom
  • Respekterer andre
  • Værner om naturen
  • Er til at stole på
  • Tager medansvar
  • Finder sin egen mening

Spejderløftet

Jeg lover at ville gøre mit bedste, for at lytte til Guds ord, holde spejderloven og hver dag gøre noget for at glæde andre.

Spejderaktiviteterne byder på en utrolig alsidighed, som ikke findes i særlig mange andre fritidsaktiviteter. Du kan både blive udfordret fysisk, intellektuelt, åndeligt, følelsesmæssigt, socialt og derigennem få en masse gode og lærerige oplevelser.

Spejderlivet er knyttet friluftslivet, fysisk aktivitet og sociale udfordringer. Vi har blandt andet klatret i bjerge, river raftet i Schweiz, overnattet gravet ned i sneen ved Finse, gået 50 km på en dag, været på patruljeture uden ledere, arrangeret grillaftener og lavet gourmetmad i det fri.

At være spejder er med til at udvikle færdigheder og evner af mange forskellige slags: Praktisk håndelag, førstehjælp, at kunne klare sig selv og hjælpe andre, at kunne samarbejde i en gruppe og lede andre, at kunne møde de udfordringer hverdagen og livet stiller og at finde ud af hvad man selv tror på.​